Dag overklig; Hej Sverige

Sådär ja.. så var man tillbaka. Fem månader har gått och jag kan inte fatta det. Samtidigt som det känns som att jag precis åkte så känns det som att jag varit där i en evighet. Men fan va kallt det är här.. hur klarar ni av att leva?? hur har jag klarat 22 år i detta? Och nu är jag i stockholm med typ - 5.. fatta när jag ska till Umeå på fredag och det är - 20. Oj oj oj, kommer få en chock!


Kom i alla fall hem säkert! Hade 20 kilos övervikt så det blev till att betala 2000 kr. Lyckades dock pruta till 1500 men det var ju inte gratis direkt.. men jag har alla mina saker med mig hem och det är det viktigaste!

Måste sova nu men skriver mer senare..

Dag 139; Aegina dagstur

Ja.. sen sist har vi hunnit med lite mer avsked. Det positiva med det hela är att jag har blivit väldigt bra på att säga hejdå till folk nu utan att bli sjukt sentimental. I söndags var vi på noodle bar och åt för att säga hejdå till John. Sjukt skön människa! Vi tvingade honom att hålla ett litet avskedstal och det han kläcker ur sig är "i love you bitches". Den grabben har en tendens att använda ordet bitch ca femtioelva gånger om dagen så det var ett väldigt kort, konsist och personligt tal. Efter noodle bar tog vi oss en sväng till palmie bistro för att dricka lite drinkar UTAN alkohol (så det så!). Mycket trevlig kväll!

  

Igår var jag på universitetet för att fixa lite papper och för att få mina betyg. Klarade alla kurser som var rättade men jag väntar fortfarande på ett resultat men det är nog lugnt. Känns skönt att slippa åka tillbaka till Aten i september för att skriva lite tentor ;) Tog lite bilder på gatan där jag bor och vägen till uni samt uni byggnaden..

  

Idag gick jag upp kl 7 (har inte hänt på jag vet inte hur länge) för att sedan kl 8 möta Kine och åka till Ageina, en ö ca en timme från Aten med båt (svårt att ta bilen). Vi åkte dit, gick på ett museum, tog bussen till ett tempel och åkte sedan tillbaka till byn för att äta lite svärdfisk. Helt underbart väder hade vi idag igen! Ca 20 grader. Vi lyckades att komma lite sent till båten när vi skulle åka dit så vi frågade han som kollar biljetterna om vi hann köpa några.. han pekar på ett bås och säger till oss att vi har en minut på oss.. vi lägger benen på ryggen och springer för att fixa biljetter...efter ca 15 sek börjar han skrika på oss "ELLA ELLA" (kom). Det var bara att tvärvända utan biljetter och springa på båten. Det löste sig i alla fall och vi kunde köpa biljetter där.

   

Min käre italienarroomie åker hem imorgon! Han skulle ha stannat till den 16e men nu helt plötsligt ska han åka imorgon. Inte för att jag träffar honom mer än ca 5 min per dag men ändå...dom fem minutrarna är oftast väldigt humoristiska om man säger så. Så nu blir jag alldeles ensam i lägenheten. Det positiva med det är att jag kan spela MIN musik vrålhögt utan att någon störs.. förutom grannarna men dom får stå ut!

Dag 136; Tjatigt med goodbye parties

Nu har vi ägnat varenda dag (förutom igår) denna vecka till att säga hejdå till olika folk som åker hem. Dag för dag så försvinner en liten del av gruppen och det märks ganska tydligt på stämningen. Känns ju inte så kul just nu att vara kvar i nio dagar till men samtidigt så skulle det kännas tråkigt att åka nu för det känns fortfarande som det finns lite kvar. Mycket roliga goodbye parties har det blivit i alla fall!

  

Niklas åkte hem igår så nu är det tomt i lägenheten. Dagen innan han skulle åka så hade jag och Kine varit på hejdå-fika och när vi gick hem så såg vi - hör och häpna - JORDGUBBAR! 20 kr asken! Så det blev jordgubbar med mjölk och socker som en liten avskedsfika när jag kom hem =) Kändes ganska sjukt att köpa jordgubbar så billigt i februari men förmodligen så är det svindyrt för grekerna..men vafan. 

Annars har vi haft sjukt bra väder här. Vi har mestadels suttit ute och fikat och jag gick ut med kjol, tights och ballerinaskor härom dagen. Tackar för det Grekland. Gör avskedsveckan lite lättare faktiskt!

Snart borde det trilla in lite tentaresultat faktiskt. Kanske skulle ta tag i livet och gå och hämta min depositionsavgift idag och sen gå vidare till uni för att kolla om resultaten finns där. Juste, herregud, nu har jag chansen att slå tre flugor i en smäll om jag tar med mig pappret som ska fyllas i innan man åker hem. Kommer ihåg när vi fick det pappret innan vi åkte ner och jag tänkte "herregud, det ska fyllas i innan man åker hem, hur ska jag kunna hålla koll på det.. det är ju en evighet kvar". Det var precis som alla sa.. ta vara på tiden och njut för den går FORT.

Idag är det dags för ännu ett goodbye party så det är bara att ladda batterierna. Fullt ös, medvetslös!

Bokade förresten biljett idag (eller ja.. pappa bokade för jag har fortfarande inget visa-kort). Kommer till Stockholm om 9 dagar... 9 dagar!! Milda Matilda!! Kan fortfarande inte fatta det. Tror inte att jag kommer fatta förrän jag står på Arlanda eller ligger hemma i min egen säng och ska sova första natten. I alla fall.. den 16 feb kl. 20.30 står jag på Sveriges mark igen. För övrigt den dagen när jag haft körkort i fyra år! Shit pommes frites!

Dag 131; Kolla mamma

Var ute och festade i lördags. Ja men kom igen nu! Det är faktiskt mycket hejdå-fester på g nu. Idag, tisdag och onsdag är det avskedsfester och det lär ju trilla in lite fler fester på schemat. Men det är bara trevligt! Socialt umgänge ;)

När vi festade i lördags så ser jag till min förvåning detta när jag kommer ut från toan. Den du mamma!!



Idag samlade vi lite erasmustjejer och gick till Starbucks på fika. 19 grader hade vi så vi satt utomhus! Helt uuuunderbart!! Slå den om ni kan (och nej pappa, jag vill inte ha minus tre och två cm snö)

Idag är det exakt två veckor till jag åker hem.. förmodar jag.. har inte bokat än men det fixar jag typ imorgon.

Dags att förbereda för kvällen. Party party!

RSS 2.0