Dag 17; Fotboll!! =)

Igår var det dags för en tjejkväll. Vi från skandinavien tänkte att vi skulle lära känna de franska tjejerna lite bättre så vi (Angelique och Hanna) anordnade en tjejmiddag hemma hos dom för att sedan avsluta kvällen med att gå och se på fotboll. Man kan väl säga att det itne riktigt blev som vi tänkt oss. Franska tjejer som knappt pratar engelska är lite svåra att få kontakt med, minst sagt. Hanna försökte lite snyggt att bryta den pinsamma tystnaden som uppstod när vi från skandinavien var tysta genom att säga "so, how was you day?"  minerna på de franska tjejerna går itne att beskriva, det stod ett STORT frågetecken i deras pannor. Det var väl ungefär så som middagen var. Sen var det iallafall dags för fotboll och de franska tjejerna skulle inte med för dom är inte "fotbollstjejer".. och? kom igen nu, lite social kan man väl vara ändå? Jaja, vi hade iallafall en toppenkväll. Jag trodde att vårt lag vann men tydligen så blev det 2-2.. så mycket kollade jag på matchen. Lyckades även bli så involverad i matchen för ett ögonblick att när en från motståndarlaget tog hands inne i straffområdet så skriker jag allt jag har "haaaaaaaands!!!!!!". Okej, det kanske var lite överdrivet men jag hade faktiskt rätt!
Efter matchen gick vi till en restaurang för att äta lite nachos och dricka en kopp varm choklad med grädde. M m m!!

 

Och en liten grej till... gissa vad vi har för väder idag?? =P



Japp, rätt gissat! Strålande sol och ca 27 grader. Slå den om ni kan!

Fortfarande dag 15; Music maistro

Skulle lyssna på lite eurovision 2008 tänkte jag och såg Frankrikes video. Vilken härlig grabb! Samt en video med sjuk humor, sånt gillar jag!

http://www.youtube.com/watch?v=ZoJqO1bzrCg


Har ni förresten sett den reklamen som gick för längesen? Det är ett skepp som är i sjönöd och ringer till kustbevakingen.

En kille skriker hysteriskt i mikrofonen:
- Mayday mayday! Im sinking, Im sinking!
Killen på andra sidan linjen svarar med en enorm tysk brytning:
- This is the german coast guard, what are you thinking about?

Och vad kan då detta vara reklam för? Jo, språkresor!

Länk dit: http://www.youtube.com/watch?v=yR0lWICH3rY

Varje gång jag är deppig så tänker jag på den och kan inte låta bli att flina lite för mig själv!

Dag 15; Celebration time, come on!

Jag firar 2 veckor i Aten idag! Helt sjukt att tiden har gått så fort. Det känns som att jag har känt folket här väldigt länge samtidigt som det känns som att jag kom hit igår. 

På måndag kommer vår italienar-roomie, ska bli mycket intressant. Hans flickvän verkar ha ganska mycket makt över honom för han får inte åka med på vår resa ut till ön för henne och han skulle helst inte bo med en tjej. Nej herregud, för vad skulle kunna hända om han bodde med en svensk tjej?? Oss går det inte att lita på! Och tänkt så hemsk om han skulle åka med oss ut på ön och skaffa en massa nya kompisar? Jag tycker att vi enas om att göra hans vistelse här så tråkig som möjligt.. för det är väl det flickvännen strävar efter?! Finner bara ett ord för det; Egoist!



  

Dag 15; Starbucks

Igår var vi tjejer ute och åt igen. Samma ställe som vanligt, vi är stammisar där nu. Efter att vi ätit så mötte vi upp 3 greker som skulle visa oss den bästa sidan av Atens uteliv. Vi tog metron till något ställe där man bara kunde välja och vraka mellan alla barer. Vi slutade på någon bar och drack lite öl sen drog vi hem till en av grekerna. Det bjöds det på vattenpipa och ölspel. Greker är faktiskt väldigt omhändertagande och roliga om man lyckas träffa rätt personer, men det finns en del idioter också.. som idag när jag skulle gå till Kine så är det en grabb som ropar från andra sidan gatan (och det här är en gata med tre filer åt varje håll) "Hello, hi baby".. det är i sånna situationer som jag önskar att jag alltid gick omkring med ett laddat hagelgevär, ett skott i benet bara så lär han sig nog hur man beter sig. Greker är även sjukt dåliga på att köra bil..dom stressar, kör för fort och tar absolut ingen hänsyn till andra trafikanter! 

Var och shoppade med Kine idag igen. Hittade inget av intresse idag däremot. Vi tog en lunchmacka + en caramel cream på starbucks =)



Det finns en kille som jag skrev om på min förra blogg som heter Cosimo och är italienare. Sjukare grabb får man fan leta länge efter! Han pratade med mig på msn innan jag åkte till grekland och ville att vi skulle träffas för att jag var så fin och bla bla bla.. när jag kom ner så berättade jag såklart det här för tjejerna och han har pratat med minst fem stycken bara av dom som jag umgåtts med här! (alla självklart blonda och blåögda) Herregud, vad är det för fel på killen?? och han har sagt samma sak till alla också. Han kommer nog vara med på nästa studentfest för han kom hit för någon dag sedan och då har vi tänkt busa lite med honom. Vi vet inte vad vi ska göra än men tjejer kan vara mycket mycket lömska....!! Moahaha!

Dag 13; Trafikljus och shopping

Idag har jag haft min första shoppingrunda i Aten! Har kommit fram till att jag gillar Atens shopping =) Fick med mig en kjol, en kofts, ett par skor, en klänning och en väska hem.

Klänningen är till för kvällen när det är dags för det fösta Theme partyt, Traffic light! Detta går ut på att man klär sig efter färgen på trafikljusen.

Grön = Singel
Gul = Det är komplicerat
Röd = Upptagen

Vi tyckte att det kändes lite konstigt att klä sig så, så vi bestämde oss för att överdriva det hela en del. Vi letade efter något att ha på oss och det var inte det lättaste. Kan tala om att gult är sjukt ute nu! Finns inte någonstans! efter många timmars letande så hittade Marianne den mest perfekta någonsin. 4 gröna och 1 gul klänning som var likadana! Vi blev riktigt snygga måste jag säga. Vi gick och köpte lite sidenband att ha i håret och runt armen och jag köpte nagellack. Var skandinavien snyggast på festen igen? Jajamensan!! Har för övrigt kommit fram till en sak. Gul är en färg som jag ALDRIG kommer att ha på en klänning igen!

  

Dag 12; IKEEEEEEEEEEEA!!!!

Igår hade vi en trevlig och fartfylld kväll. Sjöng karaoke, dansade på bordet och busade lite vid datorn när jag kom hem. Niklas är på Kreta nu i fem dagar så nu måste jag klara med alldeles själv... hur det nu ska gå..

 

Som ni förstår så har jag varit på IKEA idag =) man kände sig som hemma. Alla saker hade svenska namn och det fanns köttbullar (som vi inte hann äta). Jag hann iaf med att shoppa lite grann.. en blomma till, lite doftgrejer, en lampa och lite annat smått och gott. Det framgick ganska tydligt att IKEA är från Sverige. Skönt att känna lite svensk anda!

 

Varning mamma, du kommer inte gilla det här!

Okej.. jag har precis städat europas äckligaste toalett!! Det värsta är att jag har gått på den toan i fyra dagar innan jag insåg att jag kanske skulle kolla om den var städad.. det var den absolut inte!! När jag tog upp toasitsen och drog pappret under så blev det helt brun/svart. Det är så sjuuuuuuuukt jävla äckligt! Jag kan inte fatta hur man kan hyra ut en lägenhet som är så ostädad som den här. Greker är helt knäppa ibland. Fattar man inte att dom som kommer och hyr av en vill att det ska vara städat?? Äckligt äckligt äckligt! Tog itne ens ett kort för jag tror inte att ni vill se skiten! 

Skurade för övrigt golven också och vattnet var helt svart när jag hällde ut det i badkaret. Nu är det iaf städat!! Tur för den italienska killen att han slapp se det här!


BLÄÄÄÄ!!!!

Måste passa på att gnälla lite också. Ni är riktigt dåliga på att skriva kommentarer på inläggen. Kom igen nu! Lite respons tack!


Dag 11; Vilse

Skulle gå till Kine idag och hälsa på lite. Tänkte att jag skulle ta en annan väg än den jag brukar ta för den är lite tråkig att gå. Börjar knalla den andra vägen och till slut inser jag att jag förmodligen skulle ha svängt höger för ett tag sen och att jag inte alls är där jag trodde att jag skulle vara. Är någon förvånad? Mitt lokalsinne är helt sjukt dåligt.. måste hitta ett nytt! längs vägen hittade jag iaf Maries ställe att bo på när dom kommer hit och hälsar på ;)



Igår när vi var på supermarketet så såg vi seriöst en flaska med 2 liter ouzo för mindre än 80 kr!! Helt sjuuukt!! Så vad gör man när man inte orkar laga mat? Tar ett glas med is och fyller upp med ouzo! Eller så går man till skolan för där serrveras det gratis lunch och middag för alla studenter. Very nice!



Känner att jag börjar komma in i språket så smått här. Det var en tjej som frågade mig andra kvällen som vi var här om jag var från Storbritanien. Hahahaha, hon måste vara halvdöv eller nåt.. men det var en smart kommentar för jag gillar henne nu =P

Dag 10; Mobilshopping

Idag kom det lite internetsnubbar hem till mig och Niklas kl 9 på morgonen.. så tidigt har vi inte gått upp sen vi kom hit! Måste sett pigg ut när jag öppnade dörren i pyjamasbyxor och min ekonomtröja. Dom knallade in och började borra i väggen och efter två timmar kände dom sig klara och gick hem... bara det att dom glömde en sak, städa! Det ligger numera skräp i hela lägenheten som jag och Niklas fick lova att sopa upp.. plus att dom inte ställde tillbaka möbler som dom flyttat på. Trevligt...

Träffade Marianne och Kine idag för att shoppa mobil och hostmedicin. Vi hamnade på ett café och åt en club sandwish och drack varm choklad istället =) Efter det tog vi oss faktiskt till en affär där jag och Kine köpte varsin mobil som vi ska använda våra grekiska nummer på. Sen fick jag hjälp av en dam på apoteket som fixade en bra hostmedicin till mig. Var på ett supermarket också och handlade lite smått och gott. mest städgrejer för dom är itne så bra på att ha sånt här..



Kolla här pappa vad jag såg idag. Känns som att man är hemma bara det att texten är lite svår att tyda...

 

Dag 9; Akropolis!

Vaknade upp idag och kände att jag hade hostat hela natten för halsen var helt uppriven. Tog mig dock upp efter 5 timmars sömn för att åka till akropolis! Vi mötte erasmusgänget och började gå uppför berget. Väl uppe hade vi en mycket fin utsikt över delar av Aten och akropolis var häftigt att se =)
 
  

Efter akropolis gick vi till en glassbar med en massa olika goda glasssorter! Man visste inte vad man skulle ta. Jag valde till slut en glass med nutellasmak, starkt rekommenderad! 

Tog en sväng förbi Kine och kollade in hennes lägenhet. Man kan säga att det är mycket (!) bättre än min. Men sånt är livet..  

Sitter och funderar på om man skulle ta och laga lite mat. Tänkte nog bjuda Niklas.. han vet det inte än men vem tackar nej till middag?!

Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Kanske skulle ta och se Sex and the city filmen en fjärde gång..

Dag 8; Blommor och bin

Idag var det dags att besöka Atens museum. Det lät ju faktiskt jätteintressant att se all mytologi..tills man klev innanför dörren till museumet och insåg att det var typ 150 vaser av olika slag som för mig såg precis likadana ut. 1,5 timmar spenderade vi där och jag och den danska tjejen, marianne, höll på att få krupp. Sen kom vi iaf in till ett rum med lite statyer som faktiskt var värda att se. Linus hade verkligen uppskattat en sån grej men jag tyckte mest att det var ett tidsfördriv.. kanske borde kunna lite mer historia för att tycka om sånt..

Var iväg på ett litet äventyr och köpte en blomma idag =) Hittade en liten rosa sak som tydligen skulle vara lätt att sköta. Jag är ganska bra på att ta hand om blommor om jag har tid ork och lust men jag känner att det inte direkt är på min prioriteringslista just nu. När jag var i affären och skulle köpa blomman så fick jag den inslagen och grejer, dom är riktigt givmilda med sånt här.. allt ska se bra ut.

Knallade sedan hem och gjorde i ordning på mitt rum =) Har beslutat mig för att ta det lilla rummet även fast det stora har en dubbelsäng för det låter så mycket från trafiken utanför och så är det lilla rummet mysigare. Blev ganska bra tillslut om man tänker på hur det såg ut från början. Måste städa golvet däremot för det ser förj*vligt ut.. tror inte att man bryr sig så mycket om det här för man går tydligen in med skorna. Jag gillar inte det!

 

Jag har fått tillbaka min förkylning som jag hade i två veckor innan jag åkte från Sverige så nu är det hosta tills man får ont i huvudet som gäller. Back on track... Det betydde att jag fick ta en lugn kväll. Åt middag med flickorna på samma restaurang som sist (brist på fantasi) och sen var vi på ett house party. Det är lite trist att inte gå ut och dansa men jag var ändå inte upplagd för det så..

Dag 7; Partaj igen!

Träffade Kine (en av de noska tjejerna) och vi gick tillsammans till Victoria station för att träffa dom andra och äta lite middag. Det blev pasta med kycklingsås och soltorkade tomater. Riktigt gott var det! Sen blev det såklart en sex on the beach på det.



Efter middagen mötte vi upp resten av erasmusstudenterna och gick ut på en klubb. Jag gillade den verkligen. När vi kom dit så fick vi betala 5 euro för att få en shot och en drinkbiljett. Vi fuskade lite och gick dit en gång till.. ingen sa nåt så vi tyckte att det var lika bra att gå dit en terdje gång. Kvällen var riktigt nice. Dansade för fullt!


Dag 7; Supermarketshopping

Vaknade upp imorse av att kloockan ringer kl 11. Trodde inte att det var sant. Stängde av skiten och somnade om. Vaknade igen kl 13.30 och insåg att man kanske skulle ta sig upp. Niklas vaknade 14.45 och vi bestämde oss för att dra ut och käka. När vi precis ska gå så ringer det i vår ringklocka. Vi försöker fatta hur man pratar i den där högtalaren men lyckas inte så bra. Vi struntade i att det ringde på och gick ner för att handla. Utanför porten möter vi Dino. Han skulle visa oss något med ACn och sen hade han nog mest tråkigt =P Han frågade vad vi skulle göra och jag sa att vi skulle handla lite mat och att jag skulle köpa en mobil eftersom den jag hade med mig tydligen är operatörslåst. Han säger att han kan visa oss vart man ska handla mat och mobil. Vi tackar snällt ja och så ger vi oss ut på en runda. Mobilaffären var stängd men mat fick vi! Så nu har man klarat av sin första grekiska "shoppingrunda". Tur att Dino var med annars hade vi inte varit tillbaka än.

 

Efter shoppingen så åkte Dino hem så jag och Niklas tog oss äntligen ut för att äta frukost kl 17.30. Dino tipsade om ett ställe där man kunde äta souvlaki. Det kostade bara 1.70 euro, svinbilligt! plus att det smakar mycket bra! Snart ska jag iväg till Victoria station för att möta flickorna och äta lite middag =)



För alla som inte är så vana vvid datorer kan jag meddela att det går att klicka på bilderna för att få dem större.

Tack och hej, souvlakipastej!

Dag 6; All night long

Äntligen! Dagen när vi ska ligga på stranden och gassa hela dagen! Detta har jag längtat efter sen vi kom hit! Det började med att vi skulle mötas kl 11 för att det var strejk i metron kl 12. Jag och Niklas som numera är greker kom självklart försent, ca 20 min. Hade hela gruppen gått då? Ja! Så vad gör vi? Vi kommer fram till att vi kan ta oss dit själva, hur svårt kan det vara?! Vi ringer den enda greken som vi han nummer till men han är inte med gruppen så han vet inte vart dom är. Han ska skicka SMS till mig med en annan greks nummer så vi kan ringa honom. Den här greken är han som jobbar på StayInAthens så jag fick inget SMS. Jag messade till honom och bad honom att skicka numret. Fortfarande inget sms. Vi bestämmer oss för att hoppa på en metro som ser ut att gå ut till stranden. När vi är på metron så får jag ett mess med numret. Yes, tänkte jag. Nu kommer allt lösa sig. Jag ringer den andra greken och han svara inte. Vi sitter fortfarande på metron och chansar på att gå av en station innan slutstationen och sen ta en buss som vår fadder hade snackat om den dagen vi kom ner till Aten. När vi har hoppat av så skickar jag ett mess till greken som inte heller svarar. Efter att ha försökt fråga greker som inte pratar engelska om vart vi ska så ger vi upp och äter glass till frukost. Då får jag ett mess med namnet på stranden! Vi hoppar på en buss som ska ta oss till det stället men vi har ju ingen aning om vart vi ska gå av. En dam som knappt kan engelska hjälper oss men hon ska gå av innan oss så efter det är vi tillbaka på ruta ett igen. En annan dam hör när vi frågar någon grek hur vi ska komma dit och hon hjälper oss för hon ska av på samma hållplats. Tur det! Så efter ca 45 minuters bussresa så är vi, efter lite gång, framme vi stranden! Jag slängde mig i vattnet det första jag gjorde och det var helt uuuuunderbart!!! Sen upp och sola och sen bada lite till. Riktigt nice strand var det som gjorde varenda minut av bussresan värt det!

När vi kom hem var det bara att ta sig en dusch för att sen gå ut. Vi var ute utan grekerna för första gången och Henrik (vår organisatör numera) hade fixat ihop en liten trip för oss. Vi började med en drink på ett ställe sen köpte vi oss en varsin öl i kiosken och tog en trolley till nästa ställe. Det visade sig att det var helt sjukt långt dit. Niklas höll på att pissa på sig så med sju stationer kvar så hoppar han och jag av. Jag ska pissa vid en palm som sticker mig i fingret och i huvudet, puckoträd! Sen är det bara att ta en taxi resten av vägen. Väl på krogen så var det ett nice sommarställe vid vattnet =) Vi stannade till morgonen och kom hem 6.45 och ställde klockan på 11 för att gå upp på "City Race" dagen efter..

   
 

Dag 5; Dino - The one and only!

Är lite stolt över mig själv när jag vaknar för jag är inte bakis! Tog det lite lugnt så jag skulle orka med flytten idag. Vi hade bestämt att vi skulle vara på StayInAthens kl 14 men dom sköt på skiten till kl 16 vilket betyder ytterligare 2 timmars dötid! jag är så less på dötid att jag kan dö (hehe, blev ganska kul det där). Tog en macka på Subway och försökte få tiden att gå. Vi blev tvugna att ta vårt bagage från hotellet kl 14.30 så vi fick åka till StayInAthens lite tidigare. Där fick vi sitta och vänta till 16.30 innan vi kunde åka till lägenheten och få en nyckel.. till att börja med. Den andra får vi om någon dag. När vi kommer till lägenheten så möter vi han som äger byggnaden, Dino. Sjuuukt härlig människa. Det är som om han alltid har velat ha barn men inte har några egna så han tror att han är vår pappa. Han ville hjälpa till med ALLT. Han visade hur de olika säkringarna fungerade och vilken som gick till vilket rum.. han visste det inte själv så han fick prova runt lite.. kändes som att vi kunde ha fixat det själva =P sen gick han igenom varje rum för att visa det som gick att visa. Sen innan han ska gå så säger han "ring mig om det är något, vad som helst! Om ni vill handla, om ni vill ha några möbler eller något annat... och... ring mig om det inte är något bara för att säga: Hej Dino, hurr mår du?" Sen sa han att han gärna kommer och hälsar på lite och det tyckte vi ju bara var roligt så vi sa att vi skulle bjuda honom på kaffe. Vi trodde typ att han hade tänka komma kanske 2 gånger/mån när han säger "jag tror inte att jag kan komma så ofta eftersom jag jobbar.. men kanske2-3 gånger/vecka". WHAT?! 2-3 gånger i veckan, herregud!! Jag och Niklas kollade på varandra och försökte hålla minen. Men det är ju trevligt att ha en liten låtsaspappa nu när pappa är så långt borta. Han är så rar lilla Dino.. eller lilla och lilla...

På kvällen träffade vi Erasmus och gick tillsammans upp på en bergstopp där man såg ut över hela Aten. Går inte att beskriva hur underbart vackert det var. Jag var helt tagen! Vi var där uppe i några timmar sen var det dags att åka hem och sova. Helt slut efter ännu en hektisk dag somnade jag på stuberten!

     

Svar ja, hela balkongen i det stora rummet är full av fågelskit!! Äckligt! Städa kanske?!

Dag 4; Gimme Gimme Gimme

Vaknar upp vid 11 och länner att jag redan har börjat ställa om till "grekisk tid", äta sent, lägga sig sent och gå upp sent. Skriker på Niklas att han ska vakna och så ska vi ge oss ut på dagens äventyr, visning av universitetet.

Vi samlas vid skolan runt 13 och sen får vi se matsalen, biblioteket, studierum m.m. Kommer inte komma ihåg ett smack av vart allt var men det löser sig med tiden! Vi slutade på en liten bar där det dracks kallt kaffe och snackades lite skit. Efter det gick vi och käkade för att sedan, klockan fem, gå till StayInAthens. När vi kommer dit så ser jag på Cleo (tjejen som jobbar där) att hon ser glad ut. Hon tittar upp och säger att hon har fixat den där lägenheten till oss! Vi försökte få henne att förstå att vi vill ha två olika lägenheter och hon lyckas fixa fram ett rum till Niklas på andra sidan stan. Vi får åka och titta på den första lägenheten som ligger ca 10-15 minuters gångväg från univeristetet. När vi kommer dit så inser jag att det här kanske kan bli riktigt bra. Niklas bestämmer sig för att ta det andra rummet på andra sidan stan och vi åker tillbaka till hotellet för att fixa oss inför kvällen.

Vi möter gruppen igen kl 22.30 och går till något ställe där vi tydligen kommer vara en gång i veckan. Det är ett ganska litet ställe och det ligger typ i en gränd men det var helt okej ändå för........ det fanns KARAOKE! Gissa om jag var nöjd när jag insåg det?! Våra faddrar tog första steget och sjöng någon låt, minns inte vilken.. vi nollor kunde ju inte vara sämre så vi slog på stort och sjöng "gimme gimme gimme" så att det ekade på den lilla krogen!

  

Det kom förresten fram en kille till Niklas och sa att hans lägenhet redan var tagen =( Men nu får vi bli rommies iaf. Jag är nöjd för det betyder att jag har någon att gå hem med på kvällarna så jag slipper gå själv..men samtidigt är det lite tråkigt för vi kommer nog inte vara så bra på att prata engelska med varandra men det hinner man nog öva på ändå.

Dag 3; Första intrycket av StayInAthens

Vaknar upp och äter en frukost på hotellet.. inte den bästa man kan tänka sig men jag fick iaf tag på ett ägg och en macka.

Efter att ha fått något i magen så ringer vi till grabben på StayInAthens (där vi ska få vår lägenhet från) och vi ska möta den grabben utanför en Metrostation kl 11. När vi kommer dit så är ju inte han där, helt oväntat, så vi står där som fån i en halvtimme.. till slut kommer grabben och säger att han vill möta oss på samma ställe om 1,5 timme. Okej tänkte vi, då kan vi ta något att äta så länge. Vi går tillbaka efter en lååång tids väntan och inte fan är han där denna gången heller! Efter en halvtimme (IGEN!) så kommer en annan snubbe och möter upp oss och tar oss till kontoret för StayInAthens. Där får vi träffa en tjej som faktiskt verkar ha lite koll på läget och hon säger att det inte finns någon lägenhet till oss just nu men om vi har tur så finns det en ledig som är helt okej imorgon. Fulla av hopp beger vi oss därifrån och känner oss lite nere.. vi trodde ju att detta med lägenhet skulle bli en enkel match, men icke!

Så vad har vi lärt oss idag? Lita ALDRIG på Greker, dom håller inte vad dom lovar!


Idag är det första dagen som vi ska träffa de andra Erasmusstudenterna =) Vi mötte upp dem vi universitetet sen gick vi tillsammans till en bar där vi självklart skulle smaka på grekernas Ouzo. Vi fick välja om vi ville ha ouzo eller öl. Svårt val.. klart man väljer ouzo! En sexa kan man ju klara av tänkte jag... men nu råkar det vara så att greker inte riktigt har lärt sig vad en shot är så det kommer in ett glas med is och sen en flaska med ouzo. Dom häller upp halva glaset och jag trodde att jag skulle dö! ett halv glas 40% sprit till lilla mig, vad tror dom??? MEN, det visade sig faktiskt att det gick väldigt bra.. med isen kändes det knappt att det var starkt (tänk på det Johanna J! det är isen som gör det), kunde till och med ta en öl efter det. Träffade en tyska och en belgiska som jag pratade en del med och sen kom en norska. Trevliga människor!

Vi gick och la oss mycket nöjda över kvällens bravader! =)




Dag 2; Lycka är att hitta vart man ska

Jag och Niklas vaknar upp glada och nöjda på vårt hotell. Vi tar oss en tur ut och inser att det är ett riktigt trevligt område vi hamnat i.

Denna dagen är prio ett att ta oss till vår skola för att betala The Mykonos Trip.. en liten tur på 4 dagar ut till en underbar ö i Grekland (2-5 okt). Vi visste så lång att vi blev tvugna att ta Metron dit. Vi tar oss till en station som vi tror är närmast och springer omkring som två yra höns där ett tag innan vi inser hur man ska betala och att vi kommer behöva byta linje en gång för att komma fram. När vi kommit till rätt station så återstår nästa problem, hitta skolan. Vi frågar en massa folk men dom hittar bara på lite svar som dom själva vill bara för att dom så gärna vill svara på frågan, puckorgreker! Till slut lyckas vi iaf hitta till en byggnad som ser ut som universietet gjorde när vi såg det på bild. När vi kommer närmare så börjar vi tveka lite.. byggnaden ser mer ut som ett slott än som en skola. Efter att ha frågat vakten utanför byggnaden så kom vi fram till att vi stod vid "The Parlament Building". Bra jobbat! Hade varit schysst att gå i skolan där!

Efter några timmars letande så hittar vi till slut till skolan som ser ut som ett ruckel. Affischeringar och skit överallt och en stor grind som är låst (eftersom det är söndag).. ser lite ut som ett fängelse. Vi går runt hörnet och där hittar vi 2 snubbar som sitter och äter.. det visar sig sedan att detta är vår matsal. Här kan man som student hämta gratis lunch och middag varje dag, riktigt nice! Den här snubben visar oss till ESN kontoret där vi ska betala för resan. När vi kom dit så träffade vi de första Erasmusstudenterna. En av dem är till och med svensk =) Vi betalade resan och åkte sen tillbaka till hotellet för att äta och sen soooova! Imorgon är det första dagen på introduktionsveckan. Det börjar med en "morning activity" kl 13.00. Haha, sjuka greker. Deras tider är lite annorlunda kan man säga..



Min första grekiska sallad men definitivt inte den sista!


Dag 1; Invigning av Metron

Dagen D fortfarande.. Sitter på flygplatsen och är sjukt nervös. Har precis sagt hejdå till farmor, farfar och Carina som skjutsade mig till flygplatsen.. Måste passa på att TACKA TUSEN GÅNGER! Glömde bort det..min hjärna var liksom någon annanstans just då.

När vi kom till flygplatsen så började det med att jag och Carina ställde oss i kö till incheckningen. Vi stod först och väntade i 20 min på att den skulle öppna och sen när det gjort det och vi stått ytterligare ca 20 min i kö så kommer vi på att vi står i FEL kö när vi är längst fram. Med en känsla av vrede inombords så byter vi fint kö och ställer oss sist igen. Niklas som kom till flygplatsen en timme senare än oss står nu vid vår sida. Damn!

Hur som helst.. flygturen gick självklart bra och vi landade mycket säkert även fast det var en Dansk pilot..

När vi kom dit så mötte vår fadder, Daphne, upp oss. Mycket skönt att hon kunde göra det för vi hade aldrig kommit rätt annars. Vi har hur mycket packning som helst! Jag har 2 rullväskor och en rygga och Niklas har en rullväska, en stoor bag och 2 små väskor. Faddern tycker att vi ska ta Metron..vi tvekar lite eftersom taxi kändes lite lättare men går till slut med på att ta metron i alla fall. Vi tar oss sakta men säkert ner för rulltrapporna och drar våra j*vla väskor genom halva Aten, hoppar på metron och pustar ut. När vi ska gå av så ska vi tar ner alla väskor från nåt ställ som fanns på vagnen och det tar lite längre tid än vi trodde. Jag tar en av mina väskor och säger till Niklas att ta den andra.. det går lite sisådär vilket gör att Niklas inte hinner av metron!! Jag höll på att dö av skratt när vi ser tåget åka iväg. Niklas min skulle ni betala myyyycket för att få ha sett!! Det hela löser sig iaf ganska bra så Niklas kommer tillbaka välbehållen.

Efter detta går vi till vårt hostel där vi tänkte bo i en vecka innan vi flyttar till en lägenhet. När vi kommer dit visar det sig att det här stället är helt sjukt dåligt. Området också. Faddern tar oss till ett bättre område med en taxi och fixar ett ställe där vi kan övernatta. Tur att vi hade henne! Vi kom till ett mycket nice hotel.. blev dyrare än vad vi tänkt oss men det var det värt. Juste! När vi skulle lämna taxin så lyckas Niklas glömma sin, mycket dyra, jacka. Väldigt tråkigt att börja sin resa på ett sånt sett.

Väl på hotellet så slocknade vi ganska snabbt kan man säga.




Finally!

Nu har jag internet =)

Tänkte ta allt från början.

I fredags hade vi avskedsmiddag med släkten. Mycket trevligt! Vi åt självklart en Irene speciale; Räkmackor!



Japp, det stämmer.. min släkt är lite annorlunda, men vi gillar det! Vi är faktiskt sjukt roliga bara det att ingen har insett det än!

I'm here!

Nu har jag kommit fram till Grekland! Kanns toppen =)

Tankte bara saga att jag ar okej och att resan gick bra aven om jag var livradd!

Skriver mer sen nar jag har fixat lagenhet.

Sorry att jag inte svarar pa sms men mina pengar ar typ slut sa jag kan inte svara till alla.. haha, fan va poppis jag later ;)

Sjukt varmt ar det har! Jag och Niklas holl pa att flyta bort igar!

Adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiios!!

Dagen D

Idag gäller det, idag smäller det. Kl 22.20, svensk tid, kommer jag vara Grek!

Måste fixa de där småsakerna nu bara.. lägga in bra musik på datorn, fixa filmer att se på flyget, betala räkningar, duscha m.m.

Åker halv två, om tre timmar =)

Har bara en sak att säga till er som ska vara kvar i kalla Sverige; SO LONG SUCKERS!!!!!!!!

Vi hörs när jag installerat mig och fixat internet!

Nu bränns det!

Imorgon, imorgon, imorgon!! Kan inte fatta det! Måste börja packa. Har hittills lyckats med att sprida ut mina kläder i olika högar över hela golvet, har även insett att jag måste lämna kvar lite kläder hemma för att ha plats för allt..

Börjar ladda inför flygresan nu. Herregud, vill inte tänka på det! Men det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Niklas den lilla filbunken är ju cool i alla lägen så det är väl bara att låta det smitta av sig.. 

Jag kommer iaf ner till värmen och om ca 48h så ligger jag på stranden i gassande sol med en paraplydrink i högra handen! =)

Lovar att jag ska leka paparazzi och uppdatera bloggen med bilder hela tiden!

Wish me luck!

Hat trick!

Har haft en inköpsdag idag tillsammans med Erica inför resan. Shoppade en resväska (blå och alldeles alldeles underbar!), en kameraväska och en mikrofon till datorn så jag ska kunna prata med folk hemifrån =)

Sen har jag planerat en liten hemlis som jag bara vill få berätta för alla men jag måste hålla det inom mig ett tag till, men ni kommer få veta i sinom tid!

Annars har jag haft en toppendag med Erica. Har hunnit med att äta tonfiskasallad, shoppa, äta Thai och kolla på tv. OCH, snackat en massa massa skit såklart! Vi kom även fram till att hon ska komma och hälsa på i januari =) Nu har jag en massa gästspel på G. Johanna kommer i mitten av oktober. Jimmy och Maryam kommer väl någon gång där också och Erica. Looking forward!

Har precis kommit fram till att min pappa är en levande miniräknare för att helt byta ämne. Vi sitter och kollar på "vem kan slå Filip och Fredrik" och dom har en tävling i vem som kan ränka ut ett tal snabbast och pappa totalt äger dom! Jag hinner inte ens lista ut hur jag ska lösa talet innan pappa ropar svaret. Varför fick jag inte ärva det? Jag är imponerad!

På fredag blir det hejdå-middag med släkten. Räk- och kräftkväll hade jag tänkt mig. Känns fortfarande overkligt att säga hejdå till folk hela tiden...därför skulle jag vilja avsluta med ett HEJ!

Nedräkningen har börjat

Idag. Idag är det en vecka kvar, 7 dagar! Nu börjar jag inse att jag verkligen ska iväg. Kan inte fatta det. Känns konstigt att säga hejdå till folk i Umeå som jag inte kommer att träffa på ett halvår. Har en jättekonstig känsla i kroppen. Det är en sjuk glädje och förväntan blandat med ångest för att åka ifrån allt. Familjen, släkten, Linus, alla kompisar och livet i Umeå. Men det är ju bara en termin, det går fort. Sen när jag kommer ner och allt med boende och så har löst sig och när man börjar känna sig lite bekväm så kommer det bli hur bra som helst, det är jag säker på. Ja, som sagt.. lite ångestladdad för tillfället.

Ikväll är det sista kvällen i Umeå innan jag åker hem imorgon kl 11.40. Bara att passa på att njuta, parta och dansa helt galet mycket! Ska bli sjukt skoj! Sak samma om jag inte sover så mycket inatt, får ta igen det på bussen sen.

(kollar upp vad det grekiska ordet för hejdå är)

   Adiå!

Resa bokad!

Nu börjar det likna något! Resan är bokad. Lördagen den 13:e september sitter jag och Niklas på planet kl 17.40 på väg på vårt livs resa!

Jag var och hämtade mitt pass för någon dag sedan som jag så fint hade magasinerat, så nu är jag fit for fight!

Ringde den Grekiska "hyresvärden" idag och han är ganska lost den grabben. Jag ringde honom för tre dagar sen och då sa han att han skulle ringa upp mig om en timme.. troligt att han gjorde det. Så nu har jag alltså ringt en gång till för att försöka fixa boende till mig och Niklas. Den här gången ska han ringa tillbaka om en halvtimme. Jag ställde klockan på ringning så jag ska komma ihåg att ringa honom sen när han inte ringt upp. Hoppas på att man kan få något bra rum att bo i där nere. Man bor tydligen i kollektiv och sen får man välja om man vill bo i ett singel- eller dubbelrum. Som om man vill dela rum med någon som man aldrig träffat förut.. känns inte så intressant.

Annars är läget hyfsat under kontroll. Har skickat in alla papper som ska skickas in, har klippt mig och beställt en digitalkamera =) Nu återstår det bara att köpa 2 stora resväskor. Vi får ha med oss 2x20 kg, helt underbart! Det betyder att jag kan packa med mig hela mitt liv ner dit. Måste nog börja skriva en packlista...



RSS 2.0