Dag 49; Släkten är värst!

Jag längtar till julen. Julen är en helt underbar högtid! Julen måste även firas i Sverige och inte i Grekland. I Sverige är det sådär kallt och ruggit som det ska vara under vintern. Man ligger i soffan, under ett täcke, framför TVn med tända ljus. Julen är en perfekt högtid för alla som vill gå upp i vikt. Äta gör man mest hela tiden. Julbord är något som man aldrig kommer att tröttna på, kanske just därför att man bara äter det 2 (påskbord räknas med här) gånger om året. I vår släkt har vi som en liten tradition att min käre morbror Klasse lagar pytt-i-panna utav resterna som blir kvar efter julafton. Den måltiden är oslagbar! Okej att julbord är sjukt gott men det är nästan så att det hamnar på en andra plats om "the famous pytt-i-panna" är med i bilden. Åh, dagen innan julafton när man klär granen tillsammans med sina kära syskon med julmusik i bakgrunden är inte helt fel det heller. Eller när man sitter hela släkten samlad och sjunger med till mössen i Askungen (japp, det gör vi! och vi gör till våra röster också så att vi låter som mössen. Kanske borde spela in det på film i år?) 

  

Jag och Marie började prata om våra släktmiddagar när hon var här på besök nu. Vi kom fram till att när man sitter med vår släkt runt bordet, skrattar och pratar så högt att halva kvarteret hör så kan man inte låta bli att tänka på hur glad man är att vi har just den underbara släkt vi har. Jag kan sitta och titta på alla glada människor runt bordet och bara le. Varenda en är min förebild på något sätt. Ledsen att säga det allihopa som inte tillhör släkten men det är faktiskt det som jag saknar som mest nu när jag är här borta; släktmiddagarna! Men, nu är det bara 1,5 månad kvar tills jag åker hem och sen kommer jag ha tröttnat på dom lagom tills jag ska tillbaka ;) 

För att sammanfatta detta lite; jag längtar till julen!!  

Dag 49; Back in business

Nu så! Äntligen så funkar mitt internet igen! Grannen som vi snodde internet från (eftersom han hade ett öppet trådlöst) åkte iväg i några dagar men nu har vi fått vårt egna nät.

Det har hänt en massa under alla dessa dagar. Börjar med tråkiga nyheter.. min kamera har blivit stulen! Vi var på en klubb och dansade och helt plötsligt så känner jag hur någon stoppar ner sin hand i min väska och snor min kamera. Jag hann inte se vem det var heller.. Så nu har jag fått låna Bills (Thank you Bill!!) kamera i en vecka medans Marie och Carolin var här.

Under tiden som dom var här så har vi hunnit med att gå upp till Akropolis, gå upp på Atens högsta topp, shoppat, varit på stranden, partat och ätit god mat. Kul att ha lite besökare igen =) Igår hade vi halloweenfest. Jag körde på cowboy-tema. Marie och Carolin hade gjort av med alla sina pengar så dom fick gå som sig själva men det är skrämmande så det räcker!

 

Veckans happening; Italienarens flickvän har anlänt!!! Så nu har han lite fint sagt till henne att jag, Niklas, Marie och Carolin är kusiner. Haha, han är för sjuk den grabben! Jag slipper iaf låtsas att jag är tillsammans med Niklas och det är ju en liten lättnad även om det hade varit ganska kul. Tjejen ser verkligen inte ut att vara en galen jävel.. hon ser så oskyldig ut, men där inne gömmer sig en liten tokig fan!

Jag har fått reda på att en kurs som jag nu tagit i fyra veckor kanske inte kan tillgodoräknas när jag kommer tillbaka till Sverige, kul!! Jag jobbar stenhårt på det men vi får se vad dom säger. Annars kommer jag nog ta en läskurs istället eftersom jag missat så mycket nu. Trist bara att det är den kursen som jag tycker mest om av alla kurser som jag läser nu =(

Jag har slutat äta min penicillin nu och det känns som att jag är frisk. Mår lite halvdant på morgonen ibland men det går nog snart över. Funderar på att börja träna nästa vecka, äntligen!

Idag hörde jag från Johanna S att dom fått första snön i Umeå.. vi hade idag 27 grader och strålande sol. Helt underbart! Satt på Kines tak och solade hela dagen. Imorgon ska det bli likadant så då kommer jag ligga på stranden hela dagen. Söndag ska bli ännu varmare. Åhhh vad jag älskar Greklands väder! Men, det som är bra med snön är att det är startskottet till att börja lyssna på jullåtar! Så nu kommer jul-musik-mappen att användas igen!

Dag 39; Sjukhusbesök

Har ju som sagt inte blivit av med min förkylning än som jag haft sedan jag lämnade Umeå för fem veckor sedan så jag insåg att det var dags att besöka en läkare. Med Kine som moraliskt stöd och en lapp från Dino samt en liten vägbeskrivning så gav vi oss iväg kl 8.45. Dino hade berättat för mig dagen innan att vi skulle gå till den metrostationen som ligger närmast mig för att sedan bara gå över gatan. Det lät ju inte så svårt, men när vi kom till stationen så hade vi inget sjukhus inom synhåll. Vi började fråga folk men dom är ju helt sjukt dåliga på engelska här så ingen fattade vad vi ville. Till slut så frågade vi en dam som sa till oss att vi skulle ta bussen tre stationer och sen skulle vi se sjukkhuset. Sagt och gjort, efter ca tio min stod vi på bussen och försökte ränka hållplatser, vilket inte är det enklaste. Efter tre stationer hoppade vi av och insåg att det inte fanns något sjukhus i närheten så det var bara att börja fråga sig fram igen. Efter 1,5 timme så var vi tillbaka vid metrostationen där vi började. Lagom nöjda så gick vi till sjukhuset som visade sig ligga 50 meter in mitt över gatan. Väl där så fick jag stå i kö och vänta i ca 45 min innan jag fick gå inte till en doktor som konstaterade att jag har svullna halsmandlar. Kine fick för övrigt också konstatera det för doktor ville absolut att Kine skulle se hur det såg ut. Efter det fick jag ett recept och sen var det bara att hämta ut en penicillinkur på apoteket. Min kropp är däremot inte så glad över dessa pillet men den kanske vänjer sig.

Så idag har jag åter igen lärt mig att man INTE ska lite på greker som inte kan svara direkt utan ser ut som om dom tänker.  Dom hittar bara på något för att dom vill kunna svara på frågan. Knäppa greker!!!

Förresten, Dino var här idag och vi gav tvättmaskinen ett sista försök.. funkade inte så nu blir det en ny tvättmaskin till mig på torsdag! =) Jippi!


Dag 37; Less på grekisk standard

Vaknade upp med sjuk ont i halsen. Det var så jag insåg att det är dags att ge upp och gå till doktorn nu. Imorgon kl 08.30 bär det av till sjukhuset.. har fått en lapp från Dino där det står vad jag söker både på grekiska och på engelska, perfekt! Men jag förväntar mig inte att det kommer gå smärtfritt, det gör ingenting här. Skulle tvätta vitt igår och som vanligt så tvättar inte maskinen kläderna ordentligt så de är fortfarande fläckar på dom. Fan va less jag blir. Hur svårt kandet vara? Okej om det var fläckar som är svåra att få bort men det var inte det här. Pucko-grekiska-tvättmaskiner!! Dino kom hit idag och skulle fixa tvättmaskinen. Efter att ha väntat i 1,5 timme så var tvätten klar och till min förvåning så var den inte helt vit denna gången heller. Dino ringde någon tjej som kom hit och sa att vi skulle testa ett annat program som skulle ta 2 timmar. Sagt och gjort, vi satte igång maskinen igen, Dino åkte hem och jag och Niklas gick till Starbucks. När vi kom tillbaka så var maskinen klar och jag ska öppna för att se hur det gått. När luckan går upp så bara forsade det ut vatten på golvet, den här gången har maskinjäveln inte ens tömts på vatten. Jag blir mer och mer irriterad när jag står och plaskar i vattnet på badrumsgolvet. Nu, tre timmar senare, så är det vatten kvar i maskinen som jag vägrar ta bort och mina kläder är dyngsura eftersom dom låg och simmade i maskinen (som jag för övrigt då blev tvungen att öpnna igen för att få ut kläderna). Det som återstår är att få Dino att inse att vi behöver en ny tvättmaskin. Han sa att om det här inte funkade så skulle vi få en ny.. men han är ju grek så man vet aldrig.



Aja, imorgon ska jag i alla fall till doktorn. Hoppas på ett riktigt starkt mirakelpiller som kan göra mig frisk! Vill ju inte vara sjuk nu när Marie och Carolin kommer hit. Nu blir det sex and the city sen ska jag försöka sova innan kl halv två idag hade jag tänk mig..


Dag 35; Uttråkad!

Okej, det här förmodligen den första och sista kvällen i Aten som jag kommer känna att jag har en sjukt tråkig kväll. Kan inte gå ut och festa med dom andra för jag är fortfarande sjuk och nu har jag bestämt mig för att verkligen blir frisk innan jag tar mig ut i det vilda igen! Var på apoteket och handla något som jag tror likar alvedon. Köpte ett paket för 6 kr. Hon som jobbade där tittade på mig och sa "this things are really cheap in greece".. No shit!! Frågan är vad det är jag äter.. jag vill ju ha några superstarka mirakelpiller som gör mig frisk på en timme! Lite optimistiskt kanske men vafan, sån är jag!

Kollade på sex and the city idag och avsnittet utspelade sig i Hamptons på en strand, det var strandfest. Alla som var med på festen var 20-25 år förutom de fyra tjejerna som har huvudrollerna. Det hela gick ut på att alla som var 20-25 söp sig redlösa, hoppade omkring, skrek och förde en massa liv. Tankarna började snurra i mitt huvud.. är det sådär jag är nu? är jag en av dom där sjukt jobbiga 20-25-åringarna? Festen slutade med att en tjej spyr på stranden för att hon har fått i sig lite för mycket. Det var då det slog mig; jag är inte en av dom för jag spyr aldrig! Yes, tack gode gud. Trodde för en sekund att jag var illa ute men efter det där kändes det genast mycket bättre. Jag är ju bara väldigt taggat och väldigt lycklig när jag är ute och det får man väl vara, eller?!

Pratade precis med Marie på telefonen och det var kvällens händelse. Hon och Carolin kommer hit på lördag och åker hem på fredagen! Wohoooo!! Jag längtar! Dom kommer vara här på nationaldagen och det kan ju bara betyda en sak, All In!! Daniel kanske tar en sista minuten också, ju fler desto bättre! =)

Day 34; About the school

Lets just tell you why I'm writing in english. It's not because i think that i have become so international after one month, it's actually because one of our buddies wanted to understand what I'm writing about.. so i thought (since I'm so nice) that i could make one exception for him =)

So, this is my second week at school and it does not seem so hard. The teachers are, as I understood it, working for free so they are a bit unmotivated sometimes and one of them is completely mad! He is screaming all the time and when he wants someone to answer a question he just point at them and screams "WHATS YOUR NAME AND WHERE ARE YOU FROM??" and then he wants that person to answer his question. Its often about something that you never heard before (since this is a course that we never had before, surprise!) so when he wants an answer I just look down trying not to get any eye contact at all =P It works sometimes, outherwise you will hear  "AND WHAT DO YOU THNIK ABOUT THIS, AJREEENI??" Deep inside, he is kind of funny!

Ohhh, I forgot to tell you! I made a big mistake yesterday. Now, when we are back from Mykonos we are suppose to vote for the person (both Mr/Ms) who we think was the most "famous, drunk, sexy, gossip and funny" during the trip. So, yesterday when I made my votes I was thinking about who i wanted to choose as "most sexy girl". I wanted to choose a French girl but i just could not remember her name so i wrote "damn it, i forgot her name.. i have to take Stefanie instead". And then I choosed Niklas (my roomie) as the most sexy guy because we decided that when I was with the girls for "fika" (there is no word for that in english, sooo bad. Thats a very useful word!). Okey, the point is that when I send the mail I did not look careful enought so I send it to the hole Erasmus group!! I just could not believe my eyes when I realised what I just did! I was soooooo embarrassed!

I'm sorry for the language but I have only been taking courses in english since I was 9 years old! ;)   


Dag 33; Johannas besök, dag för dag

Johanna har åkt hem igen =( Känns som att hon precis kom hit. Man hon var ju bara här i fyra dagar så det var en liten snabbvisit.

Första dagen
Det började bra för Johanna! Hon kom lagom till en fest med temat "bunny". Okej, vem kommer på ett sånt tema?? men men, bara att göra det bästa av situationen och bjuda på sig själv. Jag och Johanna bestämde oss för att åka till ett mall som Dino har pratat så mycket om. Fem våningar och har ALLT! Vi tog metron dit och efter en massa trappor så nådde vi äntligen entren till denna glamourösa byggad. Ett problem med att shoppa utomlands är att man inte vet vilka affärer man ska gå in i. Det tar lite tid innan man hittar Greklands motsvarighet till Gina, H&M, JC, Skopunkten m.m. Vi gav oss ut på jakt efter ett par kaninöron och en liten svans och lyckades hitta precis vad vi letade efter.. men, det fanns bara en! Inte stoppar det två uppfinnesrika tjejer inte! Vi köpte ett diadem och två lurviga hårsnoddar för att sedan åka hem och klippa ut öron att sätta på diademet. Vi besätmde vi fick turas om att vara fin/ful under kvällens gång. 

När vi sedan åkte taxi från förfesten till krogen så var vi ett gäng på 6 st som skulle åka samtidigt så vi tog två taxibilar dit. Vi insåg när vi stod vi ett rödljus att vi var bredvid varandra och det här var ju självklart helt sjukt roligt just då. Ner med rutorna och skrik för glatta livet till tjejerna i den andra taxin. Dom gör samma sak och taxichaufförerna tittar lite konstigt men tycker nog ändå att det är ganska kul. Efter det så säger vår chaffis till Kine att hon ska svepa sin drink. Först trodde vi att han skulle kasta ut den för att hon inte fick dricka i taxin. Men kom igen, det här är Grekland, här kastar man inte ut alkohol! Roligaste taxiresan i mitt liv! Väl på festen hade jag en stört bra kväll medans Johanna förmodligen hade en sisådär kväll med tanke på att jag sprang runt som en yr höna på dansgolvet hela kvällen och har förmodligen dansat med varenda erasmusstudent! Sorry Johanna!

  

Andra dagen
Bröjar dagen med en lyxfrukost på Starbucks. Det var vi värda! Efter det är vi pigga och glada (i alla fall Johanna) och bestämmer vi oss för att ta en lugn dag och leka turister. Vi tar oss till Monastiraki för att gå i lite turistshoppar och åka det berömda turisttåget som går genom stan. När det började skymma så tog vi oss en tur till Akropolis som man bara måste ha sett innan man åker härifrån. Detta var lättare sagt än gjort eftersom det var stängt. Men, inget stoppar ju oss så vi klättrade oss upp på ett litet berg för att få en härlig utsikt över Aten samt för att se ett upplyst Akropolis i sommarnatten =) Mycket romantiskt! Efter det tog vi oss hem för att kolla lite avsnitt på sex and the city och sen somnade vi gott!

   

Tredje dagen
Denna dagen var vi riktigt duktiga. Gick upp tidigt (Grekland-tidigt) och tog oss till stranden. Låg och njöt i solen hela dagen! Det var väl ungefär det vi hann innan vi åkte hem och började göra oss klara inför kvällen. Förfest hos Angelique och Hanna. Det började riktigt bra när vi kom dit. Dom hade fixat i ordning lägenheten väldigt mysigt med tända ljus, dom hade köpt chips, en ölbong.. men bäst av allt, som hade gjort jellyshots! Vi väntade på killarna som skulle komma men alla vet ju att killar är killar så dom dök ju självklart inte upp. Synd för dom, vi fick ta alla jellyshots själva. Dansandes och skrålandes till Norska, Danska och Svenska hits så hade vi en klockren kväll. Sen blev det utgång, bokstavligt talat. Vi stod seriöst med ca 30 erasmusstudenter utomhus och visst inte vart vi skulle gå. Inget ställe släppte in oss för vi var tydligen för många och alla vägrade samarbeta när man försökte styra upp något. Efter att ha stått där ett tag så ledsnade vi och åkte hem.

  

Fjärde, och sista, dagen
Stranden väntade på oss idag igen, dock lite senare än igår av någon anledning =P Idag var det inte lika varmt. Lite optimistiska var vi som låg i blåsten på stranden och försökte sola. Vi gick till en restaurang och åt lite mat sen gav vi upp och åkte hem. Väl hemma så tog vi oss till ett supermarket för att Johanna skulle få med sig lite godsaker hem från Grekland. Hon lyckades verkligen med det. 8 flaskor blev det. Men kom  igen nu, döm inte henne för det här.. hon är student! Och förresten så har ni inte sett hur mycket jag tar med mig än ;)
På kvällen så träffades vi på Palmie Bistro, vår favvorestaurang! Vi var ett gäng så det var trevligt att göra något annat än att festa tillsammans. Sen gick vi hem för att kolla mer sex and the city innan Johanna skulle åka hem. Blev för övrigt sjuk igen, surprise! Så nu har jag fått tillbaka hostan och sunvan men febern är över. Vad sägs om att vila ut någon gång kanske? Ska nog satsa på det nu!  

 

Dag 27; Johanna är äntligen här!

Inatt kom Johanna S hit så nu väntar en tid med sightseeing =) Idag blir det nog en liten shoppingrunda till kvällens tema "bunny". Vi vill komma på något riktigt roligt sätt att vinkla det på men har inte lyckats lösa problemet än. Känns riktigt bra att hon är här i alla fall, behöver henne!

Nej, det får bli ett kort inlägg idag. Har inte tid att sitta här, jag har bättre saker för mig ;)

Hoppas allt är bra där hemma!

Dag 26; Bio - en upplevelse utöver det vanliga

Igår skulle jag och norskorna på bio. Vi möttes upp en bit från biografen och gick dit för att se om det gick någon bra film. När vi kommer dit så säger grabben i kassan att det precis har börjar en film. Vi tittar på bilden till filmen och konstaterar att den verkar bra. Vi köper fyra biljetter och försöker hitta rätt salong. Efter lite om och men så kommer vi in till bion ca 10 min efter att filmen har startat. Vi sätter oss ner och sen är det en timmes total förvirring i min hjärna. Vad är det som händer i filmen? Varför är en kille två personer? Vad är rosen för något som verkar ha så stor betydelse? Efter det här förvirringen så är det tydligen pause i filmen.. så gör man i Grekland. Jag försöker lite snyggt att kolla på dom andra om dom ser lika lost ut som jag och inser att det är dom verkligen. Under hela pausen kan vi inte sluta skratta åt den sjuka filmen och att Hanna somnade efter ca fem minuter. Sen är det dags för nästa del av filmen och den blev, om möjligt, ännu värre! Jag gav upp, åt lite m&m's och flinade åt de helt sinnessjuka scenerna. Youth without youth hette filmen för alla som vill veta vad ni inte ska lägga pengar på!



Efter filmen så gick vi till Starbucks för att ta oss något att dricka. En Creme Chocolate blev det för mig.. ooootroligt god! När vi sitter och surplar i oss våra drinkar så kommer det förbi en gubbe och vill sälja någon slags tidning. En dag tidigare så satt vi 4 på goodys och åt när vi kom fram till att det bästa sättet att hantera sådana säljare är att spela död. Så det var alltså vad vi gjorde när tidningsgubben kom. Alla slängde sig bak i sina stolar med tungan hängandes i mungipan. Minen på gubben som sålde tidningarna är något i stil med "vad fan håller dom på med" samtidigt som "oj, är dom verkligen döda??" men han hajade vinken och gick faktiskt därifrån. Det är långt ifrån sista gången som vi använder oss av den metoden. Nästa gång skulle jag bara behöva ett kort på det ;)     

Uppdateing av italienaren förresten. Tjejen är fortfarande kvar här. Jag fattar ingenting!! Måste prata med honom om det här. Vill så gärna gå fram till tjejen och säga "Hi, so you are the girlfriend. Nice to meet you!". Får man göra det eller är det att gå lite långt?

Dag 25; Mykonos

Sol, bad, förfest, fest och efterfest är de ord som har dominerat min Mykonosresa! Började med en båtresa på 4,5 timmar ut till ön. Trevligt att åka lite båt och spela lite kort. Kine förlorade i kortspelet så hon fick välja sanning eller konsekvens från alla runt bordet. Hon valde konsekvens av Niklas och Micha, det skulle hon inte gjort. Straffet blev att gå i bikiniöverdel i en timme på krogen och köra en lap dance på en av våra faddrar. Uppdraget slutfördes inte.. tråkigt!

När vi äntligen var framme så hoppade vi på bussen som tog oss till hotellet. Vi hade ett rum för fyra men vi försökte lite snyggt att smuggla in Hanna.. det funkade inte men vi lyckades få henne till vårt rum när dom andra sov iaf. Efter det var det dags för att åka till stranden, sen avslutades kvällen med partajoch så fortsatte det i 4 dagar. Första natten hade vi scandinavian night och vi visade självklart att vi är från skandinavien genom att måla våra flaggor på kinderna. Skrålandes "Mama Mia" tog vi oss ut till den skandinaviska klubben och partade natten lång!

Kvällen efter det när det var dags för fest igen så fick jag reda på att det fanns en ny svensk på plats. Blev ju självklart tvungen att presentera mig! Går fram, tar i hand och säger "Hi, i dont think that i have met you" svensken svara lite snyggt "Joodå, vi möttes igår.. Du är Irene och jag är Arin. Vänta, jag har ett foto på oss på min kamera" Arin drar seriöst upp kameran och visar ett foto på oss. "Ehhhh, jaha...kul" Kan tänka mig att jag var lite röd i ansiketet då. Inte det bästa första intrycket kanske..

Sista natten tänkte vi att vi skulle köra på stenhårt och det lyckades vi ganska bra med. Alla utom jag (av någon underlig anledning som jag inte tänker gå in på) badade i polen med kläder på. När vakten kom så bytte de hotell. Dom klarade av fem hotell sen blev det polisen men ingen större skada skedd som tur är. 

Resan hem dagen efter var inte den roligaste. Bakis och sjösjuk blev jag. Somnade för ett tag och vaknade med ketchup i ansiktet, tack för den!

Dagarna spenderade vi på stranden. Lekte lekar och umgicks. Mycket bra stränder och strålande sol varje dag. Okej Carro S, jag brände mig en dag men det gick över dagen efter så det var inte så jättefarligt.. även fast jag bara körde med solskyddsfaktor 10 ;)


                                                                                          


  

När vi hade varit hemma i någon timme så plingar det på dörren. Det är vår käre italienarroomie som kommer hem mitt i natten. Vi hälsar och sen ser jag att det står någon bakom honom.. tror först att det är hans mamma men det visar sig ganska snart att så är inte fallet. Italienaren förklarar väldigt tydligt att det här bara är en vän. Bara en vän?! Jo tjena, en vän som stannar kvar över natten och sen tar en dusch hos oss kl halv fem dagen efter?! Nu förstår jag flickvännen. Kan inte vara lätt att ha en kille som är otrogen så fort han får chansen. VILKET J*VLA SVIN!! Nu blir det ju ännu mer intriger när tills han flickvän kommer på besök. Som sagt, sjukt intressant ska det bli.


Dag 19; Italienaren har anlänt!

Igår, kl 21.06 (eller nåt), så anlände vår efterlängtade roomie! Han är en typisk italienare.. krulligt hår, stora öron, bruna ögon, medellång, går in med skorna och är katastrofalt dålig på engelska. Det kommer bli en del kommunikationssvårigheter här numera. Niklas och jag som tänkte att vi skulle vara snälla och prata engelska så att han skulle förstå men det kommer han ju inte göra i alla fall. Han hade även med sig sin mamma.. vem tar med sin mamma? Jag hajar inte riktigt poängen med det eftersom att hon åkte hem idag. Hon kanske bara kände för att åka till Grekland och tillbaka över en natt...

Nu till det absolut roligaste. Niklas och italienaren (okej, jag vet inte vad han heter) stod utanför och rökte igår och pratade lite låååångsam engelska. Niklas frågade varför han inte skulle med till Mykonos och mycket riktigt så var det för att flickvännen inte ville att han skulle åka dit. Efter lite mer småprat så kläcker italienaren ur sig att han har sagt till sin flickvän att jag och Niklas är tillsammans bara för att hon inte skulle bli så orolig. Okej, det hade ju varit lugnt om det inte var så att flickvännen kommer på besök den 28 okt!! Vad hade han tänkt sig då liksom, ska jag och Niklas låtsas att vi är ett par då? Det här ska bli så sjukt intressant. Rollspel är ju riktigt roligt! Det här är precis vad jag behöver, lite fart och fläkt i vardagen.. men det där kanske var lite och ta i

RSS 2.0